Mister Deejay :: Forumi :: ::Splošni Oddelek:: :: Vse Ostalo
 
<< Prejšna tema | Naslednja tema >>
POZOR! Novi radarji!
Moderatorji: Admin, David
Avtor Tema
Simon
mar 29 2011, 20:04
Registriran član #74
Pridružen: jul 23 2003, 13:21

Sporočila: 90

Slaba novica za vse »divjake«, ki pri slovenskih cestninskih postajah ne upoštevate omejitve hitrosti 40 kilometrov na uro. Ker slovensko obubožano gospodarstvo ne more več zagotavljati dovolj visokega priliva sredstev v državni mošnjiček, bo policija na avtocestah in hitrih cestah kmalu postavila nadvse zahrbtne merilnike hitrosti. Tu bo šlo za miniaturne stacionarne radarje, ki bodo nameščeni kar na varnostno ograjo.
Slovenska policija naj bi novi stacionarni merilnik hitrosti v začetku aprila najprej namestila na cestninsko postajo Trnovo. Ta naj bi bil postavljen med cestninsko postajo in prometnim znakom, ki označuje konec omejitve 40 kilometrov na uro. Ker je ta prometni znak običajno postavljen od 100 do 250 metrov stran od cestninske postaje, bo slovenska policija na račun kršiteljev zagotovo "zaslužila" veliko denarja.
Obvestilo o prekršku in nalog za plačilo bodo cestni »divjaki« prejeli kar po pošti. Policija bo podatke o lastniku vozila pridobila preko evidenc. Če boste ob izhodu iz cestninske postaje hitrost prekoračili za več kot 50 kilometrov na uro (končna hitrost višja od 90 kilometrov na uro) boste državni proračun napolnili za 1.000 evrov. Poleg tega boste prejeli še 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila. Pri tem velja omeniti, da tu gre za obvestilo, ki kroži po elektronski pošti. Slovenska policija namestitev miniaturnih radarjev še ni potrdila.
Pravkar sem prebral tole... ojej!

radar

Slaba novica za vse »divjake«, ki pri slovenskih cestninskih postajah ne upoštevate omejitve hitrosti 40 kilometrov na uro. Ker slovensko obubožano gospodarstvo ne more več zagotavljati dovolj visokega priliva sredstev v državni mošnjiček, bo policija na avtocestah in hitrih cestah kmalu postavila nadvse zahrbtne merilnike hitrosti.

Tu bo šlo za miniaturne stacionarne radarje, ki bodo nameščeni kar na varnostno ograjo. Slovenska policija naj bi novi stacionarni merilnik hitrosti v začetku aprila najprej namestila na cestninsko postajo Trnovo. Ta naj bi bil postavljen med cestninsko postajo in prometnim znakom, ki označuje konec omejitve 40 kilometrov na uro. Ker je ta prometni znak običajno postavljen od 100 do 250 metrov stran od cestninske postaje, bo slovenska policija na račun kršiteljev zagotovo "zaslužila" veliko denarja. Obvestilo o prekršku in nalog za plačilo bodo cestni »divjaki« prejeli kar po pošti. Policija bo podatke o lastniku vozila pridobila preko evidenc. Če boste ob izhodu iz cestninske postaje hitrost prekoračili za več kot 50 kilometrov na uro (končna hitrost višja od 90 kilometrov na uro) boste državni proračun napolnili za 1.000 evrov. Poleg tega boste prejeli še 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

http://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/s-skritim-radarjem-nad-cestne-divjake.html
Nazaj na vrh
blue spirit
mar 31 2011, 18:33
Registriran član #5048
Pridružen: apr 22 2007, 10:46

Sporočila: 29
Iz Policije smo dobili uraden odgovor:



Spoštovani,

sporočamo vam, da navedbe o novih radarjih na cestninskih postajah ne držijo. Policija tudi ni in ne bo kupila nobenega posebnega radarja za te namene. Fotografije so stare in so posnete v tujini.

Ker pa je cestninska postaja eno redkih primernih mest za nadzor prometa na avtomobilskih cestah, policisti na teh mestih občasno izvajajo nadzor. Pri tem ni nujno, da gre za merjenje hitrosti, kot vozniki običajno mislijo.Policija opravlja tudi nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, nadzor nad tovornimi vozili, pregleduje opremo, vinjete ...

Lep pozdrav,

Nuška TAVČAR

Predstavnica policije za odnose z javnostmi Ministrstvo za notranje zadeve - Policija Republika Slovenija.
Nazaj na vrh
 

Skoči:     Nazaj na vrh

Objavi to temo: rss 0.92 Objavi to temo: rss 2.0 Objavi to temo: RDF
Powered by e107 Forum System
 
 
Mister Deejay